Zavařování a nakládání

Babiččiny recepty na přirozenější život

Klára Trnková, 1949-

Books

Praktické rady našich předků týkající se šetrnějšího způsobu života, ekologického pěstování rostlin, skladování a konzervování potravin, třídění odpadu.

Uchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček

Alena Anežka Gajdušková, 1971-

Books

Uchovávání potravin v domácnosti podle našich předků. Skladování, konzervování a sterilování. Výroba destilátů a likérů.

Průvodce světem fermentace podle farmhouse culture : domácí výroba pokrmů a nápojů s živými kulturami včetně 100 receptů od kimči po kombuchu

Kathryn Lukas, 1963-

Books

Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě…

Konzervování

Oded Schwartz

Books

Moderní ilustrovaný průvodce všemi způsoby konzervování.Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících…

Marmelády : nejlepší recepty : děláme si sami marmelády, džemy, rosoly a ovocné pomazánky

Herbert Rhein

Books

Přináší přehled různých druhů ovoce, obsah vitaminů a minerálních látek v jednotlivých druzích i dobu sklizně. Popisuje jaké přístroje, pomůcky a přísady, které jsou potřeba při…

Domácí zavařování : 240 receptů

Magdalena Wagnerová, 1960-

Books

Domácí zavařováníWagnerová Magdalena V dřívějších dobách se zavařovalo především z úsporných důvodů, ale také kvůli tomu, že v obchodech mnoho věcí nebylo. Vzpomeňme na výrobu…

Dárky z kuchyně : zavařované, nakládané, marinované

Books

V této knize vám představujeme širokou paletu klasických receptů, oblíbených v mnoha rodinách. Třešňovým kompotem nebo jahodovým džemem počínaje přes lilek v sirupu a nakládané okurky…

Džemy a zavařeniny : 50 snadných receptů

Mariagrazia Villa

Books

Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou…

Potraviny z vlastní zahrady : jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny

Richard Gianfrancesco, 1972-

Books

Jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny Kniha představuje kompletního průvodce po stovkách plodin, jež můžete úspěšně pěstovat doma. Bez ohledu na to,…

Zavařujeme jinak

Books

Kniha plná receptů na zavařování nejrůznějších dobrot.

Domácí soběstačnost : co nás naše babičky nenaučily : jedlé rostliny, čaje, kávy, piva a limonády, zdravé polotovary, domácí koření, první pomoc z přírody, přírodní kosmetika a drogerie

Radka Svatošová, 1974-

Books

Kniha je určena lidem, kteří vlastní menší zahrádky, anebo jen okno v paneláku, a snaží se přitom žít zdravě, ekologicky a co nejvíce soběstačně. Najdete v ní nejen recepty na hotové…

Babička zavařuje

Jiří Kareš

Books

Rady a návody na zavařování ovoce, zeleniny, hub a masa. Kuchařské předpisy na jídla z vyrobených kompotů a marmelád, naložené zeleniny, zavařeného masa.

Domácí marmelády od Hanky

Hana Chmelíková, 1961-

Books

Nejlepší marmeláda je domácí! Vyrobit jam nebo marmeládu, kterou budou vaše děti zbožňovat, není vůbec těžké. Recepty v bio kvalitě plné fantazie, tentokrát obohacené o buchty, koláče…

Dárky z mojí kuchyně : skvělé nápady na originální balení

Regine Stroner

Books

Napadlo vás někdy, že byste mohli doma vyrobené dobroty věnovat svým přátelům či blízkým a způsobit jim tím radost? Zkuste to a přesvědčete se na vlastní oči. A abyste to měli snadnější,…

Konec plýtvání jídlem : více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny

Books

Kniha chce ukázat, jak každý může omezit plýtvání jídlem a tím chránit životní prostředí a také ušetřit. Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat,…

Zavařujeme ovoce a zeleninu

Jaroslav Vašák, 1947-

Books

Vše o konzervování ovoce a zeleniny.

Domácí recepty z farmy

Cosima Bellersen Quirini, 1960-

Books

Recepty na zpracování vlastních surovin - ovoce a zeleniny, zavařování, sušení. Domácí výroba másla, chleba, sýrů, uzenin, čokolády a různých cukrovinek ad.

Malá škola zavařování

Books

Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat…

Děláme si všechno sami : průvodce na cestě k soběstačnosti

Liz Wright, 1957-

Books

Praktické rady pro soběstačný život - pěstování rostlin, chov hospodářských zvířat, lov zvěře a ryb, sběr hub, plodin a rostlin ve volné přírodě, zpracování vlastní úrody, kuchařské…

Zavařování : domácí marmelády a čatní

Books

Kuchařka obsahuje rady a tipy na práci se surovinami. Popisuje postup při přípravě zavařených pokrmů pro děti, dospělé i diabetiky. Uvádí dobu přípravy, přehled surovin i počet porcí…

Dárky z přírody

Anne Rogge, 1979-

Books

Neexistuje pro mě nic lepšího než se toulat přírodou a objevovat při tom malé i velké poklady, které se s trochou námahy mohou proměnit v milé dárky. Tak uvádí autorka svou knihu, kterou…

Uzení, nakládání a konzervování masa : od šunky po žebírka

Bernhard Gahm

Books

Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina – ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský…

Zavařování

Books

Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence - to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma. V nové…

Nejlepší je domácí : výrobky pro zdraví, krásu a čistotu

Markéta Vopičková Cipprová, 1971-

Books

Recepty, návody a nápady pro domácnost bez chemie a výrobu domácí kosmetiky a využití bylinek.

Konzervování a zavařování

Dick Strawbridge, 1959-

Books

Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám…

Marmelády : domácí delikatesy

Books

Tato rada vám přináší báječný výběr praktických a neodolatelných receptů nejenom na hamburgery, ale i na makronky, cupcakes a muffiny a na marmelády. Dozvíte se nejen ingredience, ale i…

Nakládačka na věčné časy

Daniela Turecká

Books

Ať už býváte občas naložení všelijak, mít v lednici zásobu naložených dobrot se vždycky vyplatí. Nakládané dobroty do sklenic uzavřené jsou gró této netradiční kuchařky. Sýry, uzeniny,…

Fermentované potraviny ke každému jídlu : kuchařka plná rychlých a snadných receptů s 10 potravinami bohatými na živé kultury

Hayley Barisa Ryczek

Books

Lidé opět objevují výrobu, chuť apřínosy potravin sživými kulturami. Fermentované výrobky odjogurtu přes kysané zelí až po kombuchu si získaly na popularitě. Anaprosto právem! Najdete…

Zavařování : podle našich babiček i moderně

Růžena Přibylová, 1970-

Books

Recepty na zavařování ovoce, příprava marmelád, džemů, želé, rosolů, povidel, nakládaného ovoce, pečeného čaje, zavařování a kvašení zeleniny.

Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny

Pascal Baudar, 1961-

Books

Text zasvětí začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých lze vyrobit lahodné…

Zkvašeno : kuchařka na doma

Zuzana Ouhrabková

Books

Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace…

Zavařujeme a nakládáme : podle vyzkoušených receptů

Alena Doležalová, 1958-

Books

Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které…

Konzervujeme po celý rok : vše o dokonalém uchovávání zásob

Heinz K. Gans

Books

Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky…

Jak uchovávat potraviny : zavařujeme, zmrazujeme, sušíme, nakládáme

Gabriele Lehari, 1958-

Books

Chcete si užít sklizeň z vaší zahrádky i během roku? Nemáte chuť denně nakupovat? Rádi byste vždy měli po ruce čerstvé potraviny? Poradíme vám, jak na to! V této knize získáte potřebné…

Sklenice plné dobrot : zavařujeme a konzervujeme po celý rok

Katarzyna Marciniewicz

Books

Místo do obchodu zajděte do spíže. Vytvořit chuťově umělecké dílo v zavařovací sklenici je snadné a především vynikající! Nahlédněte s námi do tajů zavařování a připravte si zlaté…

Domácí špajzka

Kamila Procházková

Books

Návody na zpracování ovoce a zeleniny, hub, ořechů, bylin ap. Mražení, sušení, zavařování, nakládání do soli, kvašení. Recepty na přípravu kompotů, džemů, sirupů, čajů ad.

Mářina kuchařka : recepty, kronika našeho života

Marie Stejskalová, 1873-1968

Books

Kniha obsahuje kromě kuchařských receptů hospodyně hudebního skladatele Leoše Janáčka i zajímavé informace z jeho života.

Zavařujeme bez chemie

Olga Drahotínská

Books

Kuchařka našich babiček a prababiček : kniha rad a receptů z dob první republiky pro ty, kteří rádi vaří

Vlasta Jakoubková

Books

V kuchařce našich babiček a prababiček si uděláme výpravu do kuchyně předků autorky. Tradiční, léty prověřené rodinné recepty, přijdou k chuti i dnes a obohatí váš jídelníček.

Uchovávání úrody : tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle

Books

Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých…

Z babiččina receptáře : vaříme, pečeme, zavařujeme, domácí lékárna

Vladimír Doležal, 1952-

Books

Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři této publikace vycházejí právě z receptů, které jim jejich babička po celá léta psala krasopisným…

Krizová kuchařka ze Svatojánu

Eva Francová, 1968-

Books

Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte…

Nalož to : kujme pi©kle v kuchyni

Daniela Turecká

Books

Do deseti kapitol pro vás autorka naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným…

Jak se žije u Wohllebenů : samozásobitelství v praxi

Miriam Wohlleben

Books

Wohllebenovi v této knize radí samozásobitelům co je třeba vědět, aby to fungovalo. Vlastní ovoce a zelenina, vlastní vajíčka i vlastní maso – Wohllebenovi se zásobují sami a po více než…

Domácnost bez chemie : šetrné čištění, uchovávání potravin, péče tělo

Joanna Tołłoczko-Syndoman

Books

Je možné vyloučit škodlivé chemikálie z prostředí, kde žijeme? Určitě ano a úsilí, které na to vynaložíme, rozhodně stojí za návrat přirozené rovnováhy do těla. Tento průvodce vám…

Nápady na dárky z mojí kuchyně : co nám nabízí příroda a zahrada

Books

S pomocí těchto receptů vykouzlíte ve vaší kuchyní opravdové zázraky. Vždyť zahrada a příroda vůbec jsou zdrojem nevyčerpatelného množství skvělých přísad, kterými můžete naplnit…

Džemy, marmelády & čatní

Books

Prověřené a vyzkoušené recepty.

Marmelády a želé : [dokonalá chuť v jediné sklenici - radost z vlastní výroby]

Hans Gerlach

Books

Není nad domácí marmelády! Zavařeniny jsou seřazeny podle hlavní sezony ovoce. Připravujeme je z kvalitních surovin, které sami vybíráme. Na jaře lákají jahody, rebarbora, v létě třešně,…

Užitková zahrada : zelenina, byliny a ovoce z vlastní sklizně

Hans-Werner Bastian

Books

Bohatě ilustrovaná příručka pro ty, kteří chtějí konzumovat zdravé potraviny ze své vlastní užitkové zahrady.Publikace obsahuje podrobné informace o plánování a zakládaní užitkové…

Zelenina

Books

Zavařujeme a nakládáme, domácí léčba a kosmetika, pěstujeme nejlepší druhy.

Tajné zahrádkové recepty naší babičky

Klára Trnková, 1949-

Books

Tentokrát se s babiččiným sešitkem vydáme na zahrádku a budeme se věnovat receptům ze všeho, co si můžeme sami vypěstovat. Ovoce, zelenina a bylinky vyrostlé bez chemie a hnojené přirozeně…

Kniha osvědčených bylinkových receptů : domácí džusy, džemy & marmelády, bylinková vína, likéry & bylinkové pálenky, octy & oleje

Siegrid Hirsch

Books

Autorka publikace je uznávanou rakouskou odbornicí ve světě využití léčivých bylin. Její kniha bylinkových receptů přináší koncentrovanou sílu bylin ve více než 350 autentických receptech…