Zavařování a nakládání
Babiččiny recepty na přirozenější život
Klára Trnková, 1949-
Books
Praktické rady našich předků týkající se šetrnějšího způsobu života, ekologického pěstování rostlin, skladování a konzervování potravin, třídění odpadu.
Kvašená zelenina na 1008 způsobů : Kyse♥ a přátelé : jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou, se sójovou omáčkou, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích...
Jan Kysela, 1985-
Books
V knize se dočtete jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou a různými omáčkami, s ovocem a v ovocné…
Uchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček
Alena Anežka Gajdušková, 1971-
Books
Uchovávání potravin v domácnosti podle našich předků. Skladování, konzervování a sterilování. Výroba destilátů a likérů.
Průvodce světem fermentace podle farmhouse culture : domácí výroba pokrmů a nápojů s živými kulturami včetně 100 receptů od kimči po kombuchu
Kathryn Lukas, 1963-
Books
Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě…
Konzervování
Oded Schwartz
Books
Moderní ilustrovaný průvodce všemi způsoby konzervování.Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících…
Marmelády : nejlepší recepty : děláme si sami marmelády, džemy, rosoly a ovocné pomazánky
Herbert Rhein
Books
Přináší přehled různých druhů ovoce, obsah vitaminů a minerálních látek v jednotlivých druzích i dobu sklizně. Popisuje jaké přístroje, pomůcky a přísady, které jsou potřeba při…
Domácí zavařování : 240 receptů
Magdalena Wagnerová, 1960-
Books
Domácí zavařováníWagnerová Magdalena V dřívějších dobách se zavařovalo především z úsporných důvodů, ale také kvůli tomu, že v obchodech mnoho věcí nebylo. Vzpomeňme na výrobu…
Dárky z kuchyně : zavařované, nakládané, marinované
Books
V této knize vám představujeme širokou paletu klasických receptů, oblíbených v mnoha rodinách. Třešňovým kompotem nebo jahodovým džemem počínaje přes lilek v sirupu a nakládané okurky…
Džemy a zavařeniny : 50 snadných receptů
Mariagrazia Villa
Books
Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou…
Potraviny z vlastní zahrady : jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny
Richard Gianfrancesco, 1972-
Books
Jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny Kniha představuje kompletního průvodce po stovkách plodin, jež můžete úspěšně pěstovat doma. Bez ohledu na to,…
Domácí soběstačnost : co nás naše babičky nenaučily : jedlé rostliny, čaje, kávy, piva a limonády, zdravé polotovary, domácí koření, první pomoc z přírody, přírodní kosmetika a drogerie
Radka Svatošová, 1974-
Books
Kniha je určena lidem, kteří vlastní menší zahrádky, anebo jen okno v paneláku, a snaží se přitom žít zdravě, ekologicky a co nejvíce soběstačně. Najdete v ní nejen recepty na hotové…
Babička zavařuje
Jiří Kareš
Books
Rady a návody na zavařování ovoce, zeleniny, hub a masa. Kuchařské předpisy na jídla z vyrobených kompotů a marmelád, naložené zeleniny, zavařeného masa.
Domácí marmelády od Hanky
Hana Chmelíková, 1961-
Books
Nejlepší marmeláda je domácí! Vyrobit jam nebo marmeládu, kterou budou vaše děti zbožňovat, není vůbec těžké. Recepty v bio kvalitě plné fantazie, tentokrát obohacené o buchty, koláče…
Dárky z mojí kuchyně : skvělé nápady na originální balení
Regine Stroner
Books
Napadlo vás někdy, že byste mohli doma vyrobené dobroty věnovat svým přátelům či blízkým a způsobit jim tím radost? Zkuste to a přesvědčete se na vlastní oči. A abyste to měli snadnější,…
Konec plýtvání jídlem : více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny
Books
Kniha chce ukázat, jak každý může omezit plýtvání jídlem a tím chránit životní prostředí a také ušetřit. Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat,…
Domácí recepty z farmy
Cosima Bellersen Quirini, 1960-
Books
Recepty na zpracování vlastních surovin - ovoce a zeleniny, zavařování, sušení. Domácí výroba másla, chleba, sýrů, uzenin, čokolády a různých cukrovinek ad.
Malá škola zavařování
Books
Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat…
Děláme si všechno sami : průvodce na cestě k soběstačnosti
Liz Wright, 1957-
Books
Praktické rady pro soběstačný život - pěstování rostlin, chov hospodářských zvířat, lov zvěře a ryb, sběr hub, plodin a rostlin ve volné přírodě, zpracování vlastní úrody, kuchařské…
Zavařování : domácí marmelády a čatní
Books
Kuchařka obsahuje rady a tipy na práci se surovinami. Popisuje postup při přípravě zavařených pokrmů pro děti, dospělé i diabetiky. Uvádí dobu přípravy, přehled surovin i počet porcí…
Dárky z přírody
Anne Rogge, 1979-
Books
Neexistuje pro mě nic lepšího než se toulat přírodou a objevovat při tom malé i velké poklady, které se s trochou námahy mohou proměnit v milé dárky. Tak uvádí autorka svou knihu, kterou…
Uzení, nakládání a konzervování masa : od šunky po žebírka
Bernhard Gahm
Books
Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina – ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský…
Zavařování
Books
Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence - to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma. V nové…
Nejlepší je domácí : výrobky pro zdraví, krásu a čistotu
Markéta Vopičková Cipprová, 1971-
Books
Recepty, návody a nápady pro domácnost bez chemie a výrobu domácí kosmetiky a využití bylinek.
Konzervování a zavařování
Dick Strawbridge, 1959-
Books
Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám…
Marmelády : domácí delikatesy
Books
Tato rada vám přináší báječný výběr praktických a neodolatelných receptů nejenom na hamburgery, ale i na makronky, cupcakes a muffiny a na marmelády. Dozvíte se nejen ingredience, ale i…
Nakládačka na věčné časy
Daniela Turecká
Books
Ať už býváte občas naložení všelijak, mít v lednici zásobu naložených dobrot se vždycky vyplatí. Nakládané dobroty do sklenic uzavřené jsou gró této netradiční kuchařky. Sýry, uzeniny,…
Fermentované potraviny ke každému jídlu : kuchařka plná rychlých a snadných receptů s 10 potravinami bohatými na živé kultury
Hayley Barisa Ryczek
Books
Lidé opět objevují výrobu, chuť apřínosy potravin sživými kulturami. Fermentované výrobky odjogurtu přes kysané zelí až po kombuchu si získaly na popularitě. Anaprosto právem! Najdete…
Zavařování : podle našich babiček i moderně
Růžena Přibylová, 1970-
Books
Recepty na zavařování ovoce, příprava marmelád, džemů, želé, rosolů, povidel, nakládaného ovoce, pečeného čaje, zavařování a kvašení zeleniny.
Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny
Pascal Baudar, 1961-
Books
Text zasvětí začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých lze vyrobit lahodné…
Zkvašeno : kuchařka na doma
Zuzana Ouhrabková
Books
Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace…
Zavařujeme a nakládáme : podle vyzkoušených receptů
Alena Doležalová, 1958-
Books
Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které…
Konzervujeme po celý rok : vše o dokonalém uchovávání zásob
Heinz K. Gans
Books
Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky…
Jak uchovávat potraviny : zavařujeme, zmrazujeme, sušíme, nakládáme
Gabriele Lehari, 1958-
Books
Chcete si užít sklizeň z vaší zahrádky i během roku? Nemáte chuť denně nakupovat? Rádi byste vždy měli po ruce čerstvé potraviny? Poradíme vám, jak na to! V této knize získáte potřebné…
Sklenice plné dobrot : zavařujeme a konzervujeme po celý rok
Katarzyna Marciniewicz
Books
Místo do obchodu zajděte do spíže. Vytvořit chuťově umělecké dílo v zavařovací sklenici je snadné a především vynikající! Nahlédněte s námi do tajů zavařování a připravte si zlaté…
Domácí špajzka
Kamila Procházková
Books
Návody na zpracování ovoce a zeleniny, hub, ořechů, bylin ap. Mražení, sušení, zavařování, nakládání do soli, kvašení. Recepty na přípravu kompotů, džemů, sirupů, čajů ad.
Mářina kuchařka : recepty, kronika našeho života
Marie Stejskalová, 1873-1968
Books
Kniha obsahuje kromě kuchařských receptů hospodyně hudebního skladatele Leoše Janáčka i zajímavé informace z jeho života.
Kuchařka našich babiček a prababiček : kniha rad a receptů z dob první republiky pro ty, kteří rádi vaří
Vlasta Jakoubková
Books
V kuchařce našich babiček a prababiček si uděláme výpravu do kuchyně předků autorky. Tradiční, léty prověřené rodinné recepty, přijdou k chuti i dnes a obohatí váš jídelníček.
Uchovávání úrody : tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle
Books
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých…
Z babiččina receptáře : vaříme, pečeme, zavařujeme, domácí lékárna
Vladimír Doležal, 1952-
Books
Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři této publikace vycházejí právě z receptů, které jim jejich babička po celá léta psala krasopisným…
Krizová kuchařka ze Svatojánu
Eva Francová, 1968-
Books
Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte…
Nalož to : kujme pi©kle v kuchyni
Daniela Turecká
Books
Do deseti kapitol pro vás autorka naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným…
Jak se žije u Wohllebenů : samozásobitelství v praxi
Miriam Wohlleben
Books
Wohllebenovi v této knize radí samozásobitelům co je třeba vědět, aby to fungovalo. Vlastní ovoce a zelenina, vlastní vajíčka i vlastní maso – Wohllebenovi se zásobují sami a po více než…
Domácnost bez chemie : šetrné čištění, uchovávání potravin, péče tělo
Joanna Tołłoczko-Syndoman
Books
Je možné vyloučit škodlivé chemikálie z prostředí, kde žijeme? Určitě ano a úsilí, které na to vynaložíme, rozhodně stojí za návrat přirozené rovnováhy do těla. Tento průvodce vám…
Nápady na dárky z mojí kuchyně : co nám nabízí příroda a zahrada
Books
S pomocí těchto receptů vykouzlíte ve vaší kuchyní opravdové zázraky. Vždyť zahrada a příroda vůbec jsou zdrojem nevyčerpatelného množství skvělých přísad, kterými můžete naplnit…
Marmelády a želé : [dokonalá chuť v jediné sklenici - radost z vlastní výroby]
Hans Gerlach
Books
Není nad domácí marmelády! Zavařeniny jsou seřazeny podle hlavní sezony ovoce. Připravujeme je z kvalitních surovin, které sami vybíráme. Na jaře lákají jahody, rebarbora, v létě třešně,…
Užitková zahrada : zelenina, byliny a ovoce z vlastní sklizně
Hans-Werner Bastian
Books
Bohatě ilustrovaná příručka pro ty, kteří chtějí konzumovat zdravé potraviny ze své vlastní užitkové zahrady.Publikace obsahuje podrobné informace o plánování a zakládaní užitkové…
Tajné zahrádkové recepty naší babičky
Klára Trnková, 1949-
Books
Tentokrát se s babiččiným sešitkem vydáme na zahrádku a budeme se věnovat receptům ze všeho, co si můžeme sami vypěstovat. Ovoce, zelenina a bylinky vyrostlé bez chemie a hnojené přirozeně…
Kniha osvědčených bylinkových receptů : domácí džusy, džemy & marmelády, bylinková vína, likéry & bylinkové pálenky, octy & oleje
Siegrid Hirsch
Books
Autorka publikace je uznávanou rakouskou odbornicí ve světě využití léčivých bylin. Její kniha bylinkových receptů přináší koncentrovanou sílu bylin ve více než 350 autentických receptech…